zerblatt.org

Informasjon om siden

Historikk

Zerblatt.org så første gang dagens lys sommeren 2001. Inspirasjonen fikk jeg da jeg første gang var innom Kyrre Bakers www.dvdkb.net, som på den tiden kjørte på en gammel datamaskin og en privat ADSL-linje. Jeg bestilte domenet, men den første tiden var sidene kun tidvis tilgjengelig, ettersom jeg fortsatt var begrenset av en ISDN-tilkobling. På høsten kom imidlertid den permanente Internettilkoblingen i hus, og jeg kunne starte egen e-posttjeneste i tillegg til nettsidene.

Samtidig overtok jeg Kyrre Bakers FAQ for NextGenTel-brukere, og med den fulgte også noen besøkende. I løpet av disse snart fire årene har siden gått gjennom et par store forandringer, men innholdet er til en viss grad det samme nå som da. Den største forskjellen er kanskje at det er blitt stadig mindre. Siden bærer fortsatt preg av å være ganske så statisk, med kun få og sporadiske oppdateringer. Som nevnt er hovedformålet å opprettholde databasene for mine film- og musikksamlinger, samt å bli en dyktigere nettsideutvikler.

Utvikling

Nettopp det var en av mine hovedbeveggrunner da jeg startet siden, nemlig å lære å bruke skriptspråket PHP, blant annet sammen med MySQL-databasen. Dette mener jeg selv at jeg nå behersker godt, i tillegg til at jeg er har opparbeidet en enda bedre forståelse av XHTML og CSS.

Teknisk informasjon

Utdatert informasjon:

Tjeneren Socrates

Tjeneren som driver denne nettsiden ble satt i drift i desember 2004, etter at dens forgjenger måtte gi tapt for en korrupt harddisk. I stedet for bare å bytte ut harddisken, bestemte jeg meg for å sette opp en helt ny tjener i stedet, blant annet for å kunne ta i bruk kraftigere maskinvare enn tidligere.

Av nøkkelkomponenter finner man i dag en 900 MHz Intel Celeron CPU, 512 MiB RAM, samt to stykk 160 GB store S-ATA-harddisker fra Maxtor i RAID 1.

På programvaresiden kjører den blant annet tjenere for web, FTP, nyhetsgrupper, e-post og databaser.

Internettilgang

Den er tilkoblet Internett gjennom en 3744/576 Kbps ADSL-linje fra NextGenTel.

MRTG Daily Usage

Oppetid

Mens den forrige tjeneren satte rekord med 306 dagers oppetid, har denne ennå ikke vært i nærheten. For øyeblikket er oppetiden denne:

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function exec() in /customers/2/3/4/zerblatt.org/httpd.www/includes/uptime.inc:18 Stack trace: #0 /customers/2/3/4/zerblatt.org/httpd.www/categories/hjem/informasjon.inc(24): windowsUptime('localhost') #1 /customers/2/3/4/zerblatt.org/httpd.www/index.php(116): include('/customers/2/3/...') #2 {main} thrown in /customers/2/3/4/zerblatt.org/httpd.www/includes/uptime.inc on line 18